Z czekoladą zdrowiej

Kuchnia
Z czekoladą zdrowiej
3

Views

Z czekoladą zdrowiej

Współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej świadome znaczenia właściwego odżywiania dla zdrowia. Może to oznaczać trudny czas dla firm cukierniczych, wszak cukier i sól są pierwsze na czarnej liście dietetyków.
Sposobem może być wprowadzenie do produkcji wyrobów cukierniczych mąki owsianej i jaglanej, nasion i orzechów oraz wzbogacenie ich czekoladą. Do tej ostatniej warto rozważyć zakupienie oblewarki do czekolady. Jest to urządzenie do równomiernego rozprowadzania polewy czekoladowej po jednej stronie produktu lub po obu stronach. Przy użyciu tych samych komponentów polewa będzie zawsze tak samo lśniąca i będzie miała równą strukturę.
Zyskamy wtedy zupełnie nowy produkt. Dodatek mąki owsianej wzbogaci go w wiele witamin i błonnik, mąka jaglana wpisze się w nurt bezglutenowy, a wartości dodanej czekolady nie sposób przecenić. Dzięki wysokiej zawartości ziaren kakaowych działa dobroczynnie na krążenie i działa przeciwmiażdżycowo, reguluje pracę nerek, zwiększa koncentrację i poprawia pamięć.

Nasze pozostałe artykuły tematyczne o budownictwie:

Review Overview
User Rating:
0/5
(4 votes)