Mięso indycze

Kuchnia
Mięso indycze
2

Views

Pisklęta indycze

Mięso indycze jest coraz chętniej spożywane przez polaków, a to ze względu na wiele zalet, do których zaliczyć można na przykład jego wartości odżywcze. Ponadto jest to mięso, które polecają dietetycy, ponieważ jest mniej kaloryczne niż inne rodzaje mięs. Warto wybierać mięso dobrej jakości. Hodowcy coraz częściej przywiązują wagę do sposobu chowu i rodzaju pokarmu, jakim odżywiają się pisklęta indycze oraz indyki dorosłe. Poświęcenie uwagi pierwszym etapom życia indyków procentuje na przyszłość. Dotyczy to zarówno hodowcy, który uzyska lepszy przyrost masy, jak i konsumenta, który będzie mógł cieszyć się lepszymi walorami smakowymi mięsa. Pisklęta indycze karmione są mieszankami o specjalnie dobranym składzie, które uzupełniane są preparatami witaminowymi. Dorosłe indyki najlepiej karmić w sposób zbliżony do naturalnego, czyli zbożem, zielonką, warzywami i owocami oraz białkiem pochodzenia zwierzęcego w formie owadów i mniejszych skorupiaków. W ten sposób uzyskane mięso będzie smaczne i wartościowe.

Nasze pozostałe artykuły tematyczne o budownictwie:

Review Overview
User Rating:
0/5
(2 votes)